0723969719

מה זה סמינריון ולמה הוא חשוב לתואר שלכם

מה זה סמינריון ולמה הוא חשוב לתואר שלכם

תוכן עניינים

מה הבעיה ללמוד לתואר? מה הבעיה להקשיב בשיעורים ולסכם? מה הבעיה להקדיש שעות על גבי שעות ללמידה? מה הבעיה לבצע סטאז’?

אוקיי. לא שכל המשימות הללו קלות, אבל מול המטלה המלחיצה של כתיבת סמינריון, הן נדמות כמשחק ילדים.

כתיבת! סמינריון! איך עושים את זה בכלל? כמה זמן לוקח לבצע את משימת עבודת הסמינריון? והאם בכלל אפשר לכתוב את עבודת הסמינריון לבד?

רגע לפני שאתם טובעים בים השאלות, תנו לנו לשלוח אליכם גלגל הצלה, ולהציף אתכם מעל פני הים הגדול עם כל התשובות שתגרומנה לכם להיאנח בהקלה.

אז מה זה עבודה סמינריונית?

מדריך לכתיבת עבודה סמינריונית יעזור לכם להבין איך כותבים סמינריון מנצח.

אם הלימודים האקדמאיים הם (נגיד ש…) מסע קסום, אז עבודת הסמינריון, היא השיא של השיאים: מפלי הניאגרה. האוורסט. הר געש. או כל נוף בולט וייחודי, שלא ניתן להתעלם ממנו במהלך הלימודים באוניברסיטה. בפועל, עבודת הסמינריון אמורה לגרום לסטודנט להרים את עצמו מהכיסא, ולהתחיל לגשש, לחפש, לאתר, לתור ולהוציא מתחת ידיו פרי ביכורים של עבודת סמינריון אשר מנתחת שאלת מחקר ואף מובילה לתוצאות שניתן להסתמך עליהם.

בלי להתפלסף מידי הרבה. עבודת הסמינריון תכיל מחקר עצמאי אותו אתם תובילו ותנהלו, כאשר אופני המחקר, כמו גם אופן ההצגה שלו יהיו על פי פרמטרים אקדמאיים נבחרים, בצורה אובייקטיבית ותוך עמידה בתנאי האוניברסיטה והקורס. נשמע טורקית? אל דאגה, בסוף המאמר הזה, גם אתם תבינו מהי עבודת סמינריון – ובעברית, ואיך יוצאים עם עבודה סמינריונית מנצחת.

כמה זמן לוקח כתיבת עבודה סמינריונית?

“אז מתי להתחיל בעבודה סמינריונית?” אתם בטח שואלים את עצמכם. כי מי רוצה להיות כמו מסטיק ממוצע ולהימרח עד אין קץ? אולי כדאי להתחיל בכתיבת העבודה ברגע האחרון ודי? תכלס, שאלה צודקת, עם תשובה צודקת עוד יותר. 

כתיבת עבודה סמינריונית לוקחת זמן, נקודה. לא משנה כמה אתם זריזים, מהירים, צ’יטות או פנתרים – עוד לא נמצא הסטודנט שהצליח להתחיל עבודה סמינריונית ברגע אחרון, להגיש אותה ולקבל ציון מצטיין. ולכן, אם אתם לא רוצים לבזבז את הניסים שלכם על עבודת סמינריון שהתחלתם ברגע האחרון, ההמלצה היא להתחיל בכתיבת העבודה הסמינריונית, לא פחות ולא יותר – מ…רגע קבלת מטלות של עבודה סמינריונית. כך תוכלו להיות בטוחים, שלא משנה באיזה בלת”מים תיפגשו או איזה חייזרים ייפלו עליכם מן השמים, אתם עם עבודת הסמינריון תהיו מסודרים.

אתגרים בכתיבת סמינריון

הכנת עבודות סמינריוניות דומה לגידול מצע תפוחים. לא בגלל שהתפוחים הם חמוצים, כי עבודה סמינריונית יכולה להיות גם מתוקה ונעימה, אלא בגלל שבעבודת הצמחים, ככל שהזריעה טובה יותר, כך גם היבול הצומח הוא משובח יותר. 

שאלת מחקר לעבודה סמינריונית היא הזרע אותו אתם משקים באדמה. אם היא איכותית, מנוסחת נכון ועומדת בכל כללי האקדמיה – גם עבודת הסמינריון אותה תכתבו על פי מתווה שאלת המחקר, תהיה בהתאם. אבל אם שאלת המחקר שלכם רקובה, ואולי אפילו מתולעת בסתר, אז לא משנה מה תעשו – ‘תאכלו אותה’. ולכן, אל תזלזלו באתגר העיקרי של בחירת שאלת מחקר לעבודה סמינריונית, כיוון שבה תלוי עתידכם המקצועי, ולא בגוזמא.

איך להצליח בכתיבת סמינריון?

יואו. עכשיו הצלחנו להלחיץ אתכם… באמת שלא התכוונו! אבל אם שקלתם כבר לפרוש מלימודי התואר או לקחת בדחיפות כדור הרגעה, בואו ניקח נשימה עמוקה. כי עם הידע הנכון והכלים הבדוקים, גם אתם תצליחו להגיש עבודה אקדמית שתקטוף ציון מצטיין.

ככה תצליחו בכתיבת סמינריון.

אז איך לכתוב עבודה סמינריונית? אם תקפידו על הכללים הבאים, גם אתם תוכלו להצליח בכתיבת עבודת סמינריון, ולנופף בגאווה בתואר, מול כל המשפחה שאף פעם לא האמינה שבאמת תצליחו לעשות את זה.

  1. סדר – גם אם אתם טיפוס של ‘פרופסור מפוזר’, זה הזמן לקחת את עצמכם בידיים, ולהתחיל לעבוד בצורה מסודרת, עקבית, עם התחלה אמצע וסוף. רק כך תוכלו להבטיח לעצמכם עבודה סמינריונית ברמה גבוהה, ולא רק ‘סבבה’.
  2. ריכוז – כתיבת עבודה סמינריונית חייבת להיעשות מתוך ריכוז מלא. אז אם חטפתם בעיית קצב וריקוד- כלומר קשב וריכוז זמנית, נסו שוב לכתוב יותר מאוחר, כשהמוח שלכם יתאושש. כי בלי ריכוז אין עבודה אקדמית.
  3. רצינות – סמינריון הוא לא עוד מבחן במתמטיקה, שמקסימום נכשלתם בו ואתם מנסים להעלות את הציון בעזרת הקסם האישי שלכם. יש להתייחס אל מטלת העבודה האקדמית בכובד הראש הראוי, ולפעול בכל הערוצים על מנת לצלוח את המשימה ולהצליח בעבודה אקדמית מצטיינת כבר בפעם הראשונה.
  4. אל תתביישו! זמן כתיבת עבודת סמינריון חייב להיות נטול בושה. זה לא הזמן להסמיק או להשפיל עיניים. אל תהססו מלשאול את המרצים בקורס, להתייעץ עימם ולברר את כל הדרוש בירור. זכרו! עדיף לברר מאה פעם לפני, מאשר להתמודד עם ציון לא מלבב אחרי.

מבנה נכון לעבודת סמינריון

חוץ מהתוכן עצמו על עבודת הסמינריון, על מנת שהעבודה תצליח, להיות במבנה האקדמי המוצהר ולעמוד בדרישות האוניברסיטה. בדיוק כמו שמאכלי יוקרה מגרים ונוטפי עסיסיות, לא כל כך יהיו טעימים לכם במסעדה שאינה מאורגנת עם שולחנות עקומים וכיסאות מטים לנפול, כך גם תוכן עבודת הסמינריון שלכם, בנוסף להיותו איכותי ומשובח, חייב להיות במבנה משורטט היטב.

אז בואו נטעם קצת ממבנה עבודת הסמינריון:

שער – שכולל את כל הפרטים המשעממים, כמו: השם שלכם, תעודת זהות, הקורס בו אתם לומדים, כותרת המאמר ועוד בלה בלה בלה.

תוכן העניינים – כשמו כן הוא. כמעין GPS שבעזרתו יוכל הקורא לנווט בקלות בכל פרקי העבודה. אגב, את פרק זה מומלץ לכתוב בשלב הסופי דווקא בגלל שהוא אמור להכיל בתוכו את כל ההפניות לפרקים השלמים.

מבוא – המבוא הוא מעין תקציר שצורתו משפך, והוא סוקר מן המאקרו אל המיקרו בצורה כללית, את הנושאים בהם עבודת הסמינריון עומדת לעסוק.

גוף העבודה – היה עדיף לקרוא לו ‘נשמת העבודה’. כי גוף העבודה הוא החלק המרכזי, שכולל את כל שאלת המחקר והניתוח שלה, תוך הפנייה רלוונטית למקורות ביבליוגרפיים.

דיון וסיכום – תכלס, מהם הממצאים והמסקנה של כל עבודת המחקר שלכם? כאן המקום לפרט בצורה ברורה.

ביבליוגרפיה – המקורות האקדמיים עליהם נשענתם במהלך כתיבת עבודת הסמינריון.

נספחים – כל מה שלא נכלל בתוככי הפרקים אך יש לו משמעות. לדוגמא: תמונות, תצלומים, אסמכתאות ועוד.

 

עבודה סמינריונית

איך כותבים עבודה סמינריונית

מתוך ניסיון רב של כתיבת סמינריונים, נגלה לכם את המתכון הסודי שהנפיק בהצלחה כבר אלפי עבודות סמינריון מוצלחות: עבודה בשלבים. נכון שבא לכם לטרוף את העולם בבת אחת, ולכתוב בשבוע אחד את העבודה האקדמית מהחל ועד כלה. אבל בפועל, כדי שלא תמצאו את עצמכם מיואשים מול ערימת דפים חסרי קשר, ההמלצה שלנו היא עבודה הדרגתית, בשלבים. בהתחלה כדאי לכם לחפש את כל המקורות הביבליוגרפיים עליהם תרצו להישען לצורך העבודה האקדמית שלכם, כיוון שרק כך יהיה לכם את הרקע האקדמי לכתיבה. ורק בהמשך – נסחו את שאלת המחקר ופעלו על פי השלבים לכתיבת העבודה.

כתיבת סמינריונים מסוגים שונים

על מה אתכם כותבים את עבודת הסמינריון שלכם? תלוי באיזה פקולטה אתם לומדים. מהם סוגי הסמינריון הנפוצים ביותר? מוזמנים לקבל הצצה מוחשית:
סמינריון בחינוך – הסמינריון בחינוך מוגש בדרך כלל בשנה השלישית לתואר, לקראת סיום הלימודים, והוא עוסק בדילמות חינוכיות העומדות ברומו של עולם, ודורשות דידקטיקה חינוכית ואמצעי מחקר מגוונים.
סמינריון במשפטים – סמינריון במשפטים כמובן לא יעסוק במזג האוויר או באקולוגיה, אלא בהיבטים השונים של חוק או חוקים, ובסעיפים הנלווים אליהם.
סמינריון בפסיכולוגיה – סמינריון בפסיכולוגיה עוסק בהיבטים פסיכולוגיים, כמו גם הקשרים חברתיים וסוציולוגים.
סמינריון בכלכלה – סמינריון בכלכלה יעסוק בסוגיות מאקרו ומיקרו בכלכלה הישראלית, או לחילופין בכלכלה הבין לאומית.
עבודת מחקר – עבודת המחקר, כמה מפתיע – כשמה כן היא. היא מתבססת על מהות המחקר, ומורכבת מתצפיות, ניתוחים והשלכות שעושות שימוש בכלים תיאורטיים ומעשיים.
עבודת תזה – עבודה זו עוסקת בבחינת השערת החוקר, והיא הדרך לקבלה ללימודי דוקטורט מתקדמים.

כתיבת סמינריון בתשלום: האם זה חוקי?

האם קיימת אפשרות ‘לשים פס’ על הדרישות לעבודה סמינריונית, לחפש המלצות על כותבי עבודות סמינריוניות ופשוט לרכוש את העבודה בתשלום מדמי הבייביסיטר או המלצרות שלכם? אוף קורס נוט! רכישה של עבודת סמינריון אינה חוקית והיא אפילו מהווה עבירה פלילית (!) אז אם לא מתחשק לכם סיפורי שוטרים וגנבים בדרך אל התואר, הימנעו מהצעד המוטעה של רכישת עבודות בתשלום ותתחילו לשנס מותניים לכתיבה עצמאית של העבודה שלכם.

אמממ…עדיין לא יודעים איך תצליחו להתמודד עם כל זה לבד? אל דאגה, במיוחד בשבילכם:

סיוע בכתיבת סמינריון

אין סטודנט אשר משימת כתיבת הסמינריון קלילה עד בלתי מורגשת עבורו, וכל אחד מוצא את עצמו חושב בסתר: ‘איך אני יצליח בכך?.

והתשובה היא, שעבודה אקדמית מוצלחת, היא עבודה שלוותה בסיוע בכתיבת סמינריון. מה זה אומר עזרה בעבודה סמינריונית? ליווי מלא ואנרגטי, שגם נותן לכם את הכוח והמוטיבציה להתקדם בעבודה, וגם עוזר לכם לצאת מכל הנקודות המעצבנות שנתקעתם בהם.  

תכלס’, עזרה בכתיבת סמינריון היא לא רק בונוס, אלא כלי בסיסי לעבודה סמינריונית מושלמת. וזו הסיבה שהאוניברסיטאות השונות לא רק מאשרת עזרה בכתיבת עבודה סמינריונית, אלא אפילו ממליצות על כך. וכך אתם, האוניברסיטה, הציון המצטיין וההורים שירוו מכם נחת – יוצאים מרוצים.

מגיע לכם להנות מסיוע בעבודת סמינריון שיאפשר לכם לדלג בקלילות על כל המכשולים ולהגיש עבודת סמינריון מצטיינת שתוכלו להתגאות בה!

בחרו את האפשרות המתאימה להצעת מחיר חינם תוך מספר דקות והתחלת התהליך

רוצה סיוע בכתיבת העבודה האקדמית שלך ביושרה?
רוצה סיוע בכתיבת העבודה האקדמית שלך ?
דילוג לתוכן