עולם האקדמיה מציב אתגרים לא פשוטים בפני הסטודנטים. אחד מהם הוא גם אחד משיאי הקריירה האקדמית של כל סטודנט לתארים מתקדמים: כתיבת עבודת תזה. כתיבת תזה אורכת לרוב יותר משנה, והמועד הסופי להגשת העבודה הוא עד שנתיים. במסגרת הפרויקט, סטודנטים עובדים על מחקר אישי בתחום שהם לומדים, בליווי צמוד והנחייה של מנחה אחד או יותר. המטרה, בסופו של דבר, היא להציג יכולות של ניתוח מעמיק והסקת מסקנות ברמה גבוהה.
תזה היא ככל הנראה העבודה האקדמית הגדולה ביותר של סטודנט נכון לאותו שלב בקריירה האקדמית שלו – מסמך אקדמי בן עד מאה עמודים, כולל ביבליוגרפיה. עם זאת, זו כמובן אינה העבודה המקיפה ביותר באקדמיה (חכו עד שתתחילו לעבוד על הדוקטורט שלכם). זו אולי הסיבה לכך שסטודנטים רבים אמנם מעוניינים בתואר שני, אך מעדיפים להחליף את התזה במסלול לימודים כללי לתואר שני. עבור אלו שבוחרים לכתוב תזה, אנחנו כאן כדי לעזור.
מה אני הולך לחקור?
לפני שאתם נכנסים לנעלי החוקר, קודם כל עליכם לבחור את נושא התזה. ההמלצה הטובה ביותר היא למצוא איזון בין נושא שמעניין אתכם לבין נושא שחשבתם עליו במסגרת אחד הקורסים שלמדתם בעבר. יש לזכור כי לא ניתן להתחיל לעבוד עד שהמנחה מאשר את הנושא הנבחר. פעמים רבות הסטודנטים מגיעים למרצה עם שאלת מחקר הרת גורל, אך עם הזמן מתגלה כי הנושא רחב או צר מדי לפרק הזמן הנתון, או אינו ניתן למחקר מסיבות אחרות. כדי לברר האם כך הם פני הדברים, יש לפנות אל המנחה, ולקבל חוות דעת נוספת מאדם מקצועי ובעל ניסיון רב בתחום. בכל מקרה, רצוי שנושא התזה יעניין אתכם באופן אישי, כי כשסטודנט עוסק בנושא שמעניין אותו, הוא חדור מוטיבציה בהרבה – והתוצאות בהתאם.
המנחה אהב את הרעיון שלי, אפשר להתחיל לעבוד?
עדיין לא. כעת ניגשים לשלב הבא: הצעה לתזה. בשלב זה, על הסטודנט להכין מסמך באורך של עד ארבעה עמודים הכתובים ברווח כפול (ללא ביבליוגרפיה ונספחים) ובו מוצג בקיצור נושא המחקר, תרומתו ביחס למחקרים קיימים, ושיטת המחקר. לאחר שהמנחה יאשר את המסמך, ההצעה תישלח לבדיקה של חברי ועדת ההוראה, המגישים את חוות דעתם ליושב ראש ועדת ההוראה המחלקתית. לרוב, מסקנות הוועדה מתקבלות תוך שלושה שבועות.
לחברי הוועדה יש אפשרות לאשר את ההצעה ללא שינוי, לאשר לאחר התייחסות הסטודנט להערות ללא דיון נוסף, לאשר לאחר התייחסות הסטודנט להערות כולל דיון נוסף, או לבקש הצעת תזה אחרת. אמנם מדובר בתהליך ארוך ומסורבל שעלול להסתיים באכזבה, אולם ועדת ההוראה היא צד שלישי, שעשוי להעלות נקודות שהסטודנט לא חשב עליהן, ויאירו את עיניו בנוגע לעניינים שעלולים להקשות או אפילו להכשיל את המחקר בהמשך התהליך. בשלב זה, לא ניתן כל ציון. זוהי חוות דעת מקצועית בלבד.
לאחר שסוף סוף התקבל האור הירוק להתחיל לעבוד, ייתכן שתרגישו מעט מבולבלים: האם להתחיל באיסוף הנתונים או שמא לגשת לכתיבה, האם יש אישור להסתמך על חומרים שהופיעו בעבודות קודמות שכתבתם, ושאלות רבות נוספות. עליכם להבין שאין חוקים בעניין זה, אך ההמלצה היא להתחיל בכתיבת החלקים העיוניים, ולהכיר לעומק מחקרים וממצאים מהתחום. המסקנות שיעלו עשויות לסייע לכם בשלב איסוף הנתונים.
זה לא נגמר, עד שזה נגמר
אם סיימתם לכתוב, מזל טוב! בשעה טובה, עבודת המחקר שלכם כתובה, מעמוד השער ועד לביבליוגרפיה. אך שימו לב, עדיין מוקדם להגיש אותה. כעת מתחיל אחד השלבים החשובים ביותר – עריכה וניסוח התזה. על המשימה הזו אינכם בהכרח אחראיים. ניתן להפקידה בידי עורך מקצועי בעל ניסיון בעריכה אקדמית והגהה. כאן בדיוק אנחנו נכנסים לתמונה.
חברת Right4U מעסיקה שורה של עורכים לשוניים מהשורה הראשונה, שיודעים עד כמה קריטית היא עבודת התזה לקריירה האקדמאית של הסטודנט. לאחר שתפקידו את המחקר שלכם בידינו, נדאג לבצע שורה של בדיקות והליכים במטרה לטייב ולהשביח את הטקסט;
- עריכה לשונית ואקדמית של כל חלקי התזה – מבוא, הקדמה, סקירת הספרות, המתודולוגיה כולה, ממצאים, דיון, סיכום ומסקנות, המלצות, נספחים, הערות וכו’.
- רישום מקורות – ספרים, מאמרים, עבודות אקדמיות וכו’.
- עריכת הפניות ואזכורים בגוף התזה, בהערות שוליים ובביבליוגרפיה, תוך הקפדה על כללי ציטוט ואזכור ביבליוגרפי בענפים השונים כגון מדעי הרוח, מדעי החברה, כתיבה משפטית וכו’.
- עיצוב – כותרות ראשיות ומשניות, כותרות ללוחות וטבלאות, גרפים ותרשימים, עיצוב פסקאות, עיצוב ציטוטים ואזכורים, הערות שוליים, חלוקת עמודים, שער, אחידות עיצובית לכל אורך העבודה.
לאור ההשקעה הרבה במחקר וכתיבה, כל סטודנט שואף לשלמות בעבודה שהיא פרויקט חייו נכון לשלב זה. מטרתו היא להוכיח טענות ולהסיק מסקנות, לכן חשוב להציג עבודה אסתטית ומנוסחת בקפידה, כך שהמסר יעבור באופן חד וברור לכל קורא. הרי סללתם את דרכם לכאן בעבודה כה קשה, חבל לוותר על ההצלחה בשלב האחרון, והחשוב במיוחד הזה. זכרו: זה לא נגמר, עד שזה נגמר.
אנו מזמינים אתכם להיעזר בנו בשלבים האחרונים לפני הגשת התזה שלכם. צרו איתנו קשר ונשמח לעזור.